Dr. Gyöngyösi Nóra PhD

Bőrgyógyász, nemigyógyász, kozmetológus szakorvos | Board certified member of the American Academy of Aesthetic Medicine

"Mivel a páciensek bőrtünetei nemritkán belszervi problémával függenek össze, nagy hangsúlyt fektetek a komplex, úgynevezett holisztikus szemléletre. "

Bemutatkozás

A Semmelweis Egyetemen végzett általános orvosi tanulmányaimat követően 2009-ben kezdtem a Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikán dolgozni. A szakképzés évei alatt a müncheni Max Planck Institut-ban végeztem fotodermatológiával kapcsolatos kutatómunkát. Bőrgyógyász, nemigyógyász, kozmetológus szakvizsgámat 2015-ben szereztem kiváló minősítéssel. 2016-ban Good Clinical Practice tréninget végeztem, 2017-ben egyetemi tanársegéddé neveztek ki. 2019-ben az Amerikai Esztékai Orvostársaság vizsgáját letéve a társaság által elismert esztétikai orvossá váltam.

A betegellátásban igen fontosnak tartom a részletes betegvizsgálatot, pontos anamnézis felvételt, mely a bőrgyógyászati kórképeknél kiemelkedő jelentőséggel bír. Mivel a páciensek bőrtünetei nemritkán belszervi problémával függenek össze, nagy hangsúlyt fektetek a komplex, úgynevezett holisztikus szemléletre. Akut és krónikus bőrbetegségek orvoslásával egyaránt foglalkozom, a tünetmentességre való törekvésen túl fő célom a prevenció, vagyis a bőr egészségének és ebből fakadó egészségének a hosszútávú megőrzése. Ezt szolgálják a mindenki számára legalább évi rendszerességgel ajánlott szűrővizsgálatok, melyek közül rendkívül fontos az anyajegy szűrés, hiszen az egyre gyakrabban és egyre fiatalabb életkorban jelentkező bőrdaganatok megelőzését és minél korábbi stádiumban való kiszűrését a bőrgyógyászati ellátás egyik legfontosabb feladatának tartom. A bőrgyógyászat fontos részének tartom a szexuálisan átadható fertőzések kivizsgálását, kezelését, mely a nemi egészség megőrzése miatt elengedhetetlen, és ennek zavara komoly pszichés következményekkel bírhat. A preventív szemlélet megjelenik a száraz, érzékeny bőr rendszeres ápolásában, különböző fertőzések megelőzésére irányuló helyi kezelésben, megfelelő kozmetikumok, fényvédelem használatában is. Mind a gyógyító tevékenység során, mind a szépítő beavatkozások alkalmazásakor a páciens számára a legmegfelelőbb, egyéni terápiás terv felállítására törekszem. Az orvosi esztétikai céllal történő beavatkozásokat előzetes konzultáció előzi meg, mely a páciens elképzeléseit hivatott felfedni. Célom a páciens igényeinek megfelelő szépítő beavatkozások közül azon megoldások kiválasztása és kivitelezése, mely a természetesség megőrzésére irányul, diszkrét, modern megoldások alkalmazásával.

Szakterületeim

Bőrgyógyászat

A bőrgyógyászati kórképek széles spektrumának vizsgálata, egyebek mellett a psoriasis, hidradenitis suppurativa, acne, rosacea, seborrhoea, ekcéma, atópiás dermatitis, gyermek bőrgyógyászat, haj betegségei.

Esztétikai bőrgyógyászat

Arcszépítés és esztétikai céllal történő beavatkozások a páciens igényeinek megfelelően, a természetesség jegyében, modern megoldások alkalmazásával.

Szexuálisan átvitt fertőzések

A bőrgyógyászatnak kezdetektől integráns része volt az a speciális problémakör, amit régebben nemi betegségeknek, ma szexuális úton átvitt betegségeknek, fertőzésnek – STD/STI-nek nevezünk. Ezen kórképek természetéből fakadóan fontos a pontos és megbízható diagnosztikai háttér mellett a meghitt rendelői hangulat és az egészségügyi személyzet előítéletektől mentes, professzionális hozzáállása, ami a rendelőnkben dolgozó orvosokra és kollégákra minden esetben jellemző.