Mint tudjuk, az érett bőr veszít rugalmasságából, feszességéből és előbb felületes, majd mély ráncok jelennek meg rajta a kor előrehaladtával. Aktuális blogposztunkban a Juvederm Volite-tal ismerkedhettek meg, mely egy keresztkötött hialuronsav tartalmú feltöltőanyag.

Mit jelent a bőrminőség?

A tökéletes minőségű arcbőr gyönyörű, hibátlan, vagyis egészséges. Szakkifejezésekkel élve, ezek alapján a bőr sima, egységes színezetű, rugalmas, feszes, jól hidratált, kontúrgazdag, vagyis megfelelő mennyiségű elasztin, kollagén és szubkután szövet van benne, továbbá mentes az akné betegségtől és az ennek nyomán kialakult hegektől. Sokszor látható ez az állapot a gyermekek tökéletes bőrén, de sajnos tizenéves korban elkezdődik a bőr degenerációja. Ennek eredményeképpen 30 év fölött bőrünk egy úgynevezett inaktív fázisba lép át.

A bőr korai öregedését számos faktor befolyásolja – ezek egy része öröklött, vagyis belső tényező, illetve vannak külső tényezők, amelyek közül a legfontosabb a napsütés okozta károsodás, a dohányzás, stressz és a táplálkozás. Ez utóbbi hatások az esztétikai kezelések során azért fontosak, mert amennyiben nem szorítjuk vissza ezeket a káros szokásokat, akkor az alkalmazott kezelés nem lesz annyira hatékony, illetve rövidebb ideig fog tartani a hatása.

Juvederm indikációs területek

A Juvederm Volite indikációja között szerepel a bőr hidratáltságának és rugalmasságának fokozása, továbbá a finom ráncok és az akne hegek kezelése. További előnyös hatás, hogy a Volite alkalmazását követően faggyúmirigy reguláció is történik, mely során a pórusok összehúzódnak, így kevésbé lesz fénylő az arc bőre.

A legfontosabb kezelési területek között szerepel az orcák, szem alatti karikák és szájkörüli ráncok régiója, valamint regenerálható vele a homlok területe is.

A nyakon is nagyon hatásosan alkalmazható a Volite, ebben az esetben a látható ráncokat, illetve a dekoltázs vonalait érdemes kezelni. Nagyon szépen regenerálhatók a kézfejek is, akár a tűs, akár a kanülös technikával.

Mi kezelés menete?

Mint minden hialuronsavas töltés és esztétikai beavatkozás során, ebben az esetben is fontos a kiindulási állapot rögzítése, vagyis a fotózás. Ezután a kezelést részletesen megbeszéljük, majd minden esetben érzéstelenítő krémet használunk kb. 30 percig, és fertőtlenítjük a bőrfelszínt.

A kezelendő felületeket sok kis apró tűszúrással kezeljük, a bőr megfelelő mélységébe juttatva a töltőanyagot. A kezelés végén következik az alapos masszázs, kezelés utáni krémmel.

Nagyon fontos, hogy többnyire elegendő csupán évente egyszer kezelni az adott területet, mivel a kezelés hatása a vizsgálatok alapján kb. 9-12 hónapig tart. Előfordulhat a kezelés után néhány helyen apróbb bevérzés, mely alapozóval általában könnyedén elfedhető. A kezelést követően szinte már egyből végezhetjük is a megszokott dolgukat. Amennyiben további információra van szükséged, vagy személyes konzultációt szeretnél kérni, kérj időpontot weboldalunkon!