Prof. Dr. Wikonkál Norbert

Bőrgyógyász, klinikai onkológus, egyetemi tanár, az MTA doktora

"A gyógyítás nem pusztán egy elvégzendő munka a számomra, hanem a szó teljes értelmében vett hivatás, ami rengeteg örömmel és sikerélménnyel ajándékoz meg minden nap."

Bemutatkozás

Szeretettel köszöntök minden kedves korábbi, jelenlegi és jövőbeli páciensemet! A Semmelweis Egyetemen végzett oktató, kutató és betegellátó munkám mellett magánpraxisban 2002. óta dolgozom, ez olyan tapasztalattal ruházott fel, amit eredményesen alkalmazok a mai napig. Szakmai munkám fontos állomásait az életrajzomban részletezem, de a titulusok és elismerések között a páciensek és a bőrgyógyászat iránti elkötelezettség nem világlik ki teljes körűen.

A gyógyítás azonban nem pusztán egy elvégzendő munka a számomra, hanem a szó teljes értelmében vett hivatás, ami rengeteg örömmel és sikerélménnyel ajándékoz meg minden nap. A bőrgyógyászat az orvoslás egyik legtöbb kihívást tartalmazó szakterülete. Eredete visszanyúlik a korábbi évszázadokban nagyon jelentős számban észlelt nemibetegségekhez, amelyek ellátása – jelentősen átalakult formában – de mind a mai napig a szakma egyik alappillérét képezi. A bőrön észlelt tünetek vizsgálva szembesülnünk kell azzal, hogy kizárólag a bőrt érintő kórkép alig van. A legtöbb esetben a bőrön válik láthatóvá számos belszervi, immuno-allergológiai, onkológiai betegség, amelynek felismerése komplex jártasságot igényel a medicina több területén. Hitvallásom szerint nem a páciens bőrtünetének az elmulasztása a jó bőrgyógyász feladata, hanem a páciens diagnózisának a felállítása és a pontosan azonosított kórkép legkorszerűbb elvek szerinti gyógyítása. Szeretettel köszöntöm Önöket a mi “Gyógyító Bőrgyógyászat” világunkban!

Szakterületeim

Bőrgyógyászat

A bőrgyógyászati kórképek széles spektrumának vizsgálata szerepel rendelőnk tevékenységei között, egyebek mellett a psoriasis, hidradenitis suppurativa, acne, rosacea, seborrhoea, ekcéma, atópiás dermatitis, gyermek bőrgyógyászat, haj betegségeinek diagnosztizálása és korszerű kezelése.

Dermatoonkológia

A bőrgyógyászatban az onkológia mind jelentősebb szerepet játszik, az ide tartozó kórképek gyakorisága évről-évre növekvő tendenciát mutat. A basalioma a fehér bőrű embereket érintő leggyakoribb rosszindulatú daganat, míg a melanoma az egyik legkevésbé kiszámíthatóan viselkedő daganat. Rendelőnkben ezen kórképek közül diagnosztikája mellette – egyes esetek kivételével – az ellátása is megoldott.

Szexuálisan átvitt fertőzések

A bőrgyógyászatnak integráns része az a speciális problémakör, amit régebben nemi betegségeknek, ma szexuális úton átvitt betegségeknek, fertőzésnek – STD/STI-nek nevezünk. Ezen kórképek természetéből fakadóan fontos a megbízható diagnosztikai háttér mellett a meghitt rendelői hangulat és az egészségügyi személyzet előítéletektől mentes, professzionális hozzáállása, ami a rendelőnkben dolgozó orvosokra és kollégákra minden esetben jellemző.